Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dl]Launcher Server Minecraft v1.7 -> Każda wersja Minecrafta! [Linux/Windows/Mac]

Geoning

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przedstawiam wam mój program do tworzenia takich plików. :)

Program wypytuje się nas o różne informacje i na ich podstawie tworzy bardzo dobry plik startujący.

Program obsługuję, Windowsa, Linuxa i Mac.

Możliwość zmiany koloru czcionki.

Polecam dla czcionki Jasnoczerwony kolor

:)

1309533089-U253398.png

Nowa wersja

http://www.mpcforum.pl/topic/395256-dllauncher-server-minecraft-v18-piszesz-pliki-serwerowe-musisz-zajrzec-koniec-z-bledem-system-nie-moze-odnalezc-okreslonej-sciezki/

Download

http://hotfile.com/dl/122780114/8241baa/LauncherServerMC1.7.zip.html

Skan

http://www.virustotal.com/file-scan/report.html?id=fbe69f4ea773c2294cf855d1496556d21991bd33fbfe8ec5cbb5a31d046e5143-1309554575

v1.7
- Naprawiono bład w skrypcie dla Linux'a
- Dodano możliwość stworzenia skryptu dla Mac
- Dodano ikonke 

v1.6
- Przywrócono możliwość zmiany koloru czcionki lub tła

v1.5
- Dodano GUI

v1.4
- Zmiana tytułu
- Kilka zmian dla ostatecznego pliku run.sh dla Linux'a
- Możliwość ws

v1.3
- Usunięto ograniczenie ramu
- Poprawiono ścieżkę do javy
- Dodano kilka linijek dla Linuxa

v1.2
- Dodano możliwość ustawienia ilości rdzeni
- Plik startujący obciąża bardziej procesor niż ram (baardzo przydatne na serwerach dedykowanych linux)
- Naprawiono problem z szalejącymi linijkami tekstu po wprowadzeniu literki

v1.1
- Poprawiony błąd z poleceniem -server na systemie Windows
- Program nie zadaje zbędnego pytania na systemie Windows

v1.0
- Napisanie programu

FAQ

1. System nie może odnaleźć określonej ścieżki.

• Otwórz plik run.bat
    Znajdź w nim
    "%ProgramFiles%\Java\jre6\bin\java.exe"
    lub
    "%ProgramFiles(x86)%\Java\jre6\bin\java.exe"

I wpisz swoją ścieżkę np.

"D:\Program Files\Java\jre6\bin\java.exe"

Opublikowano

@Up ten program tworzy ci pliki startowe na serwer i pozwala wybrać kolor czcionki :P

@Topic fajny program ale nie skorzystam ponieważ wolę gotowe pliczki serwerowe które wrzucają użytkownicy mpcforum...

Ale łap + na zachęte

15005964.jpg

Nie zbieram ani minusów ani plusów... Ja po prostu się udzielam.

Opublikowano

Gdzie generator zapisuje plik startowy?

Tam gdzie masz program

@Up ten program tworzy ci pliki startowe na serwer i pozwala wybrać kolor czcionki :P

@Topic fajny program ale nie skorzystam ponieważ wolę gotowe pliczki serwerowe które wrzucają użytkownicy mpcforum...

Ale łap + na zachęte

Ten program lepiej generuje niż pliki które wrzucają użytkownicy (sam się o tym przekonałem)

Opublikowano

Zakaz podawania linków do stron na których zarabiamy.

Daj na inny hosting

6ydVTxs.jpg

Opublikowano

A ja uważam że ten program jest niepotrzebny . Takie jest moje osobiste i skromne zdanie :mellow:

Daje - -.-

Opublikowano

A ja uważam że ten program jest niepotrzebny . Takie jest moje osobiste i skromne zdanie :mellow:

Daje - -.-

Aha, dajesz minus pomijajac to, że się na tym napracowałem i dla każdego systemu osobno?

By zyskać kilka osób na serwerze bez lagów lepiej tego użyć ponieważ wydusza 100% z javy

Opublikowano

Aha, dajesz minus pomijajac to, że się na tym napracowałem i dla każdego systemu osobno?

By zyskać kilka osób na serwerze bez lagów lepiej tego użyć ponieważ wydusza 100% z javy

Zajeżdża mi tu szatanem

Może i sie przyda ale i tak 99% osób używa windowsa

Znajdź sobie inny pomysł - twórz ciekawe mody albo coś :P

programu nie używam ze względu że wiem ile trzeba sie napracować nad programem..

Oddajcie minusy! :(

Opublikowano

To napisz że się napracowałeś <_< Jeśli byś to napisał to inaczej bym to ocenił...Nie znam się na tym i nie wygląda to na kupę pracy . Jeśli uraziłem to przepraszam za moje zachowanie :unsure: Mówisz że mniejsze lagi mogą być :rolleyes: Sprawdzę to :rolleyes:

Jeszcze raz przepraszam ;)

Opublikowano

tak? i ty myslisz ze te popularne serwery sa windowsie? one sa na linuxie na vps, dedyku a nie nobowate serwery na hamachi...

Opublikowano

Ogólnie twój plik ma takie parametry startu:

java -Xincgc -Xms13500M -Xmx13500M -XX:+UseConcMarkSweepGC -XX:+UseParNewGC -XX:+CMSIncrementalPacing -XX:ParallelGCThreads=4 -XX:+AggressiveOpts -jar craftbukkit.jar.jar nogui

dla 14 GB ram i 4 rdzeni, tylko gdy ja takim starterem odpale serwer z 4 rdzeniowym procesorze na debianie 5 to mam użycie procka 90% przy 10 osobach :)

A ten starter:

java -Xmn6500M -Xms8500M -Xmx13500M -XX:+UseConcMarkSweepGC -XX:+UseParNewGC -XX:ParallelGCThreads=1 -XX:+CMSParallelRemarkEnabled -XX:+DisableExplicitGC -XX:MaxGCPauseMillis=500 -XX:SurvivorRatio=8 -XX:TargetSurvivorRatio=90 -jar craftbukkit.jar

przy 50 osobach mam 35% użycie procka :)

Więc coś nie tak zrobiłeś z tym .

Ale program fajny pomimo źle dobranych opcji :P

963711463719651277415.png

|<|®Krzysztofa®|>|

Opublikowano

Ogólnie twój plik ma takie parametry startu:

java -Xincgc -Xms13500M -Xmx13500M -XX:+UseConcMarkSweepGC -XX:+UseParNewGC -XX:+CMSIncrementalPacing -XX:ParallelGCThreads=4 -XX:+AggressiveOpts -jar craftbukkit.jar.jar nogui

dla 14 GB ram i 4 rdzeni, tylko gdy ja takim starterem odpale serwer z 4 rdzeniowym procesorze na debianie 5 to mam użycie procka 90% przy 10 osobach :)

A ten starter:

java -Xmn6500M -Xms8500M -Xmx13500M -XX:+UseConcMarkSweepGC -XX:+UseParNewGC -XX:ParallelGCThreads=1 -XX:+CMSParallelRemarkEnabled -XX:+DisableExplicitGC -XX:MaxGCPauseMillis=500 -XX:SurvivorRatio=8 -XX:TargetSurvivorRatio=90 -jar craftbukkit.jar

przy 50 osobach mam 35% użycie procka :)

Więc coś nie tak zrobiłeś z tym .

Ale program fajny pomimo źle dobranych opcji :P

Raczej nie, ponieważ komendy dopieram do wykorzystania pełnej mocy, a java jak to java wyświetla swoje liczby i nie używa takiego % jakiego pisze.

Ja jestem programistą Javy, dlatego wiem które opcje należy dobrać pod serwer.

Opublikowano

Prosze moderaotra o nie zmienianie linku poniewaz hosting jest normalny, w metinie nikomu nie przeszkadza ani w warrocku. Zwlasza ze moderator zapisal to w RAR, co jest bledem.

Opublikowano

Może jestem tępy ale nie wiem o co chodzi :D

Czy ten program robi gotowe pliki że wybiera się tu opcje i już można grać z kumplami czy robi jakiś plik który trzeba wrzucić do innych plików ?

• 1 rok później...
Opublikowano

Chcialbym wypróbowac twój program lecz mi zwój link nie dziala.

Dodales tez link do nowej wersji jednak tam zamiast linku jest to "xxx"

Posze o link lub wiadomosc na priva z instrukcja gdzie moge to pobrac.

Z góry thx

//odkop

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...